Nyhetsbrev våren

”Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.” -Apg 1:8 

Det är Anden som gör hela skillnaden. Han ger kraften till bli ett vittne och till att predika evangelium. Bibeln säger vittnen i Jerusalem, Judeen, Samarien och till jordens yttersta gräns. Även om målet är jordens yttersta gräns har vi alla ett här och nu (Jerusalem), ett lokalt närområde (Judéen) och ett regionalt närområde (Samarien). I detta nyhetsbrev kommer vi att fokusera på förkunnelse och på Europa. 

Daniel har predikat vid flera tillfällen här under våren. Både i sin hemförsamling, på Tv Vision Sverige och på Ungdom Med Uppgift, Smålands lärjungaskola. Vi har också uppdaterat Daniels spellista på youtube med 5 nya predikningar. Vill ni bjuda in Daniel att predika och undervisa hos er så tveka inte att höra av er till: daniel@thepioneeringheart.org Gå gärna in på Daniels spellista på youtube och ta del av hans uppmuntrande och trostänkande förkunnelse i efterhand. Du kan nå spellista här på hemsidan (predikningar) eller att söka på youtube (daniel karlsson predikar spellista).

I Kroatien har Jelena och Jonatan blivit tillfrågade om att gå in som leadpastors i Rijec Zivota, Osijek. De har tackat ja till detta och hela församlingen är glada och förväntansfulla. Jelena kommer att vara huvudpastor och Jonatan kommer vara assisterande pastor. Jonatan och Jelena fasas nu in i denna tjänst och till sommaren kommer församlingen att ha gjort detta generationsskifte av nytt leadpastors par. Jelena och Jonatan brinner för den lokala församlingen och kommer att passa väldigt bra med sina gåvor till detta nya uppdrag. Hela Balkan regionen är väldig onådd för evangelium i jämförelse med övriga Europa. Balkans situation ligger både på Guds hjärta och på vårt hjärta. Det är både strategiskt att ha Ivarssons i Balkan och härligt att de är avskiljda att arbeta som lokala pastorer där. En spännande tid väntar för både församlingen och för Jelena och Jonatan. 

I början av april var Daniel med på Word Of Life Europe Summit i Albanien. Det var många ledare och pastorer från Europa som kom tillsammans för undervisning, gemenskap och nätverkande. Det blev långa dagar med ett fullspäckat schema tillsammans med andra ledare som både brinner för och arbetar här i Europa. Vår världsdel behöver ett andligt uppvaknande och en ny beröring av Gud. Det var så härligt att höra både från scenen vad Gud gör i Europa och även i olika samtal över en kopp kaffe. Vi får inte glömma bort Europa när vi tänker mission. Det är vår egen kontinent och vårt egna ”Samarien”. 

Var du ett vittne för Herren där du är! 

Var med och be för Europa! 

Låt oss tro att Europas bästa tid ligger runt hörnet! 

Du gillar kanske också...