Ditt ord – vårt ljus

”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.” – Ps 119‬:‭105‬ ‭

När det är mörkt och man ingeting ser är det svårt att navigera rätt. Då är det lätt att man antingen kommer fel eller att man snubblar. Man behöver ljus som visar vart vägen går och vad jag tryggt kan sätta mina fötter. Bibeln är den lykta vi har att tillgå för att få ljus på vår väg. Visst är det skönt att man både slipper killgissa, bli förvirrad och att leva ett i ett dunkel?När otydlighet, tveksamheter och en avsaknad av övertygelser finns är det egentligen bara frukten av en bristande relation med Guds ord. 

När ” herrens ord är sällsynt” (1 sam 3:1) i våra liv är det som att försöka arrangera 100 m för människor utan lokalsinne. (Ni som har sett scenen med monty pyton vet vad jag pratar om). Jesus beskrev det som om att en blind leder en blind. (Luk 6:39) 

I Kolosserbrevet står det ”låt Kristi ord bo hos er med hela sin rikedom”. (Kol 3:16) Dvs. Guds ord skall vara något som skall vara hos oss hela tiden och inget som vi ”besöker” ibland. Jag tror vårt land hade mått bra av en ny hunger efter Guds ord igen! (Amos 8:11) 

Passionen och elden för att predika och undervisa brinner lika starkt idag som när man började för lite mer än 20 år sedan. Vill ni bjuda in oss att predika under 2023 kan ni lättas nå oss här:

daniel@theopioneeringheart.org

070-4604669

Här kan du ta del av en spellista från youtube med predikningar från olika kyrkor i Sverige av Daniel: https://youtube.com/playlist?list=PLAvgGaciu7wQtNkAvsl8sh87FCnRqRTx4

Här kan du ta del av Monty Pyton scenen med 100 m för människor utan lokalsinne: https://youtu.be/15Z5nsyLDbE

”Read your Bible like your life depend on it because it does”. 

Rom 10:17 

Du gillar kanske också...