Guds ord på kroatiska

”Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål? Vi som är parter, meder eller elamiter, vi som bor i Mesopotamien, Judeen eller Kappadocien, i Pontus eller Asien, i Frygien eller Pamfylien, i Egypten eller Libyen åt Cyrene till eller är inflyttade främlingar från Rom, vi som är judar eller proselyter, kretenser eller araber – vi hör dem tala på vårt eget språk om Guds väldiga gärningar.”-Apg 2:8-11 

Jonatan har bott många år i Kroatien nu och börjar bliven riktig fena på kroatiska. Han är en uppskattad förkunnare i församlingen och har predikat och undervisat många gånger. Men i början på året var det en milstolpe som han var med om. Han predikade ett helt budskap på en söndagsgudstjänst på kroatiska. Församlingen fick höra ”om Guds väldiga gärningar” från jonatan på sitt eget språk. Det var lite nervöst innan men när jag väl hade startat fanns det ingen återvändo och det vara bara att köra på. 

Budskapet handlade om auktoritet, att se auktoritet på rätt sätt, och att inte vara snar till att döma andra utan att först vaka över sitt eget liv.

Här kan du ta del av budskapet: Rijec Zivota Osijek Live Stream – YouTube  

Du gillar kanske också...