Missionsuppdatering från Kroatien!

Årets första nyhetsbrev kommer att handla om och fokusera på arbetet nere i Kroatien.
Vår missionärsfamilj med Jonatan och Jelena Ivarsson nere i Kroatien låter oss få ta del av några inblickar i deras vardag och arbete.

Ledarträning och lärjungaskap

Jonatan och Jelena har jobbat mycket med olika slags cellgrupper och smågrupper i församlingen i Osijeck. De har tränat nya ledare och arbetat med lärjungaskap i de olika grupperna.

Någonting som har legat på deras hjärta har varit att resa upp en ny och ung generation. Bilden och tankesättet från gamla testamentet med Nasirer är något som har brunnit i deras hjärta när de arbetat med detta. (4 mos 6:1-21, Dom 13.3-5, Luk 1:15-17)

Arbetet har gått framåt i de olika grupperna och det är med en stor glädje som de har kunnat lämna över det direkta ansvaret för de olika grupperna för att endast fokusera på de olika ledarna. Där har de bl.a. kunnat hjälpa de olika ledarna med sin planering, struktur och att organisera sin vardag för att kunna vara ledare på absolut bästa sätt.

Detta i sin tur har gett Jonatan och Jelena mer tid till att kunna fokusera även på andra saker. Tack till alla er som bidragit och bett för denna del av deras arbete; smågrupperna, lärjungaskap och ledarträningen.

Lovsångsskiva

Ett annan projekt som de är med och driver är inspelningen av en ny lovsångsskiva i församlingens regi. Inspelningen med skivan håller på i skrivande stund och arbetet förflyter på bra. Det är mycket arbete med detta projekt men det är roligt, går bra och är oerhört välsignat.
De ser Gud godhet och närhet i detta projekt med ständiga små mirakler. Ett exempel på detta är att de hade problem med drivrutinerna i datorn men detta löste sig i precis rätt tid. Be gärna för denna lovsångsskiva att den skall vara full av Guds närvaro och beröra många människor när de lyssnar. Någonting annat som ni kan be för är projektets deadline som är satt till mars. Be att att detta skall kunna vara möjligt och att inte projektet drar ut på tiden.

Evangelisation

Evangelisation är något som ligger varmt hos både Jonatan och Jelena. De uttrycker en önskar om att få se mer frukt i det personliga själavinnandet. Eller för att uttrycka det med ganska typiska Jonatan ord; ”Be gärna att vi får se ett genombrott i evangelisation här nere i Kroatien”. Den bönen ber vi mer än gärna för dem. Eller hur?

Vi är väldigt tacksam för att ni ber för oss och vi tror verkligen på bönens makt.
Tillsammans ska vi övervinna fienden här nere i Kroatien. Och kom ihåg vad bibeln lär:

”…Nej, sådan deras lott är som drar ut i striden, sådan skall deras lott vara som stannar vid trossen. De skall dela lika”. – 1 Sam 30: 24

 

Du gillar kanske också...