Färdigt kyrkbygge i Kenya

Vi tog ett beslut i början av året att helt ekonomiskt sponsra ett kyrkbygge på en mycket avlägsen plats i Kenya. Bygget påbörjades för att sedan vara i pausläge en tid pga Corona viruset och en medföljande lockdown. Platsen heter Katolini och är avlägsen och lite svårtillgänglig så bara att få ut material till platsen var utmanande och svårt. Sedan en tid tillbaka nu är äntligen kyrkbygget klart. 

”…då lämnade han dem och tog lärjungarna med sig, och varje dag höll han samtal i Tyrannus hörsal”. -apg 19:9

Paulus sin vana trogen gick först till judarnas synagoga och predikade där när han kom till en ny plats. Det gjorde han även i Efesus i apg 19. Jag har själv vandrat runt bland ruinerna till staden Efesus i Turkiet. Det var väldigt speciellt att vandra på samma gator som apostlagärningarna en gång i tiden hade utspelat sig på. Ville man inte tro på Jesus eller gjorde motstånd mot budskapet gick Paulus alltid vidare. I apg 19 lämnar Paulus synagogan och tar med sig de nykristna till Tyrannus hörsal. Där predikade han i två år. Behovet var desamma i apg 19 som idag. Församlingen är inte dess kyrkbyggnad men församlingen behöver alltid någonstans att samlas.

”… så att alla som bodde i Asien, judar och greker, fick höra Herrens ord”. – apg 19:10

Evangeliet drabbade hela Efesus (läs apg 19:1-20 & 1 kor 16:8-9) och genom församlingen i Efesus fick Asien också höra budskapet. På samma sätt som evangeliet förvandlade människors liv i Efesus och regionen runt om i Asien tror vi att den lokala församling i Katolini kommer vara med och förvandla sitt samhälle och regionen runt om. Nu när de likt Paulus i apg 19 har någonstans att samlas finns alla förutsättningar för det. Stå gärna med i bön för den lokala församlingen i Kitui, North district och samhället Katolini.

Himmelske fader välsigna samhället Katolini och regionen runt om så att människor blir frälsta, helade och befriade. Låt ledare resas upp, gåvor komma i funktion och sänd ut missionärer till både Kenya och till nationerna från församlingen i Katolini.

Amen!! 

Du gillar kanske också...