Uppdatering Kroatien

”Som friskt vatten för en törstig själ är ett gott budskap från fjärran land”. – Ord 25:25

Den senaste tiden har vi bl.a. varit involverade i olika evangelisationssatsningar och i mediaarbete här i Kroatien. Här kan du ta del av några nedslag om vad som hänt och vad som ligger runt hörnet.

I bakspegeln:
Vi har fått chansen att samarbeta med Luis Palaus missionsorganisation och lokala församlingar i en serie evangelisationssatsningar. Luis Palau är mera känd som sydamarikas ”Billy Graham”. Många människor har involverats i dessa event och det hela har förberetts väl.
Dessa satsningar har gått ut på att man bjuder in icke kristna vänner till en samling i resturang där det bjuds på god mat, gemenskap, vittnesbörd, sång och att evangeliet delas med en tydlig frälsningsinbjudan.
Samlingarna har varit välbesökta och många har tagit emot Jesus som sin Herre. Uppföljning av att kontakta, följa upp och att lärjungaträna dessa nykristna pågår i skrivande stund.

Just nu: Vi håller på att göra en övergång till nya ledare i mediaarbetet. Att bygga Guds församling handlar många gånger om att få nya människor att finna sin plats och kunna komma in och betjäna med sin gåva och sin talang. Detta togs sin början i och med arbetet med Luis Palau satsningarna.
(Jonatan har byggt upp ett bra och fungerande mediaarbete men nu pågår det ett skifte där nya och unga ledare skall ta och springa vidare med detta. Att arbeta med team och ledarskap handlar också om att delegera vidare och att ”Work your self unemploeyd” och låta andra kliva fram samtidigt som man själv går vidare till nya utmaningar. På detta sätt kan man se framgång och multiplikation för Guds rike.)

I framrutan: En annan sak som sker är förberedelser för en festival som skall hållas i maj i Osijek. Det är mycket arbete men belöningen som kommer är så mycket större än arbetet. Låt oss tillsmammans tro Gud om en stor skörd i och genom denna festival. Stå gärna med oss i bön för denna festival för det är verkligen som om att vara inne på fiendens mark.

/Jonatan och Jelena

Du gillar kanske också...